Drama scriitorului Corin Culcea: „Așa a vrut Dumnezeu! Am reușit să-mi salvez cărțile.”

BY · 23 NOIEMBRIE 2016

Scriitorul Corin Culcea (Ioan Culcea), autorul volumului de poezii „Templul meu”, a rămas doar cu edificiul spiritual. Din nefericire, casa sa a fost devastată din cauza unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Artistul a reușit să își salveze cărțile și câteva haine.

Atunci când te trezești în mijlocul unui asemenea calvar, nu te mai gândești nici măcar la propria ta viață. Tot ceea ce îți dorești este să îi salvezi pe oamenii dragi sau să îți recuperezi obiectele de suflet. Deși casa a ars în întregime, Corin și-a riscat viața pentru a-și salva cărțile din ghearele focului înverșunat.

Scriitorul Corin Culcea s-a născut în anul 1955, în satul Puchenii Mari (Prahova), într-o familie de țărani. Și-a petrecut copilăria în satul Odăile, departe de ignoranța orașului și de străzile reci. Întreaga sa viață are un iz de operă dramatică. Atunci când tatăl său a fost arestat politic, fiind suspectat că a empatizat cu legionarii, Corin avea vârsta de un an. A fost crescut de către mama sa, alături de ceilalți frați. Șase suflete smulse de lângă tatăl lor și o mamă eroină ce a muncit neîncetat pentru asigurarea unui trai decent.

Artistul s-a făcut remarcat încă din școala primară, publicând în Gazeta de perete a școlii. La vârsta de 10 ani, după revenirea tatălui său acasă, Corin a început să scrie poezii. Toată suferința trăită până atunci își pusese amprenta pe sufletul său. A publicat în numeroase reviste de cultură precum „Săptămâna”, „Luceafărul”, „Amfiteatru”, „Revista Cuvinte…”, însă și-a expus operele și într-o serie de cenacluri literare românești.

În prezent, Corin Culcea face parte din juriul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”, Ediția 1, Constanța 2016  (secțiunea poezie și secțiunea proză scurtă).

Deși s-a resemnat și privește cu calmitate ipostaza în care se află, Corin are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și duce liniștit bătrânețea.

Ioan Culcea:

RO34BTRLRONCRT0343538901 (Banca Transilvania)

 

 

Publicația Revista „Cuvinte…” și Editura „Aegyssus” sprijină această campanie umanitară ce vine în sprijinul scriitorului Corin Culcea (Ioan Culcea).

15218451_1168017483289296_683064262_n

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Reddit