Concursul Internațional de Literatură „Cuvinte”… un proiect cu o extindere rapidă și neașteptată

entrepreneur-593358_960_720

BY · 22 NOIEMBRIE 2016

La sfârșitul lunii august, anunțam debutul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”. În cadrul acestui concurs s-au înscris creatori de literatură din ţară şi din străinătate, indiferent de vârstă sau afiliere la U.S.R. şi alte asociaţii scriitoriceşti, cu volume publicate sau texte nepublicate. Concursul de literatură s-a desfășurat pe două secțiuni: poezie şi proză scurtă. Tema impusă a fost iubirea sub toate formele ei.

Acest start-up este un parteneriat între mai multe instituții precum Revista „Cuvinte…”, Editura „Aegyssus”, Fundația „Gaudeamus”, Universitatea „Tomis”, Liceul „Gaudeamus” Constanța, Centrul de activități „Primii Pași”, Organizația non-guvernamentală „Arteon Studio”. Proiectarea sistemului menționat are ca scop căutarea artiștilor ce merită să fie promovați, dar și premiați pe măsura coeficientului lor de inteligență emoțională. Competențele emoționale sunt mai importante decât abilitățile intelectuale. Acestea au capacitatea de a crea relații interumane armonioase și de o calitate net superioară unei simple relaționări pasive. Înțelegerea emoțiilor prin dezvoltarea acestui tip de inteligență reprezintă un prim-pas în conștientizarea de sine, dar și în gestionarea unei comunicări pozitive cu cei din jurul nostru.

Start-up-urile, în general, sunt caracterizate de o serie de avantaje menite să faciliteze accelerarea proiectelor aflate în curs de derulare: gestionarea eficientă a cadrului inițial, dimensiunea psihologică a managementului aplicat in presa online, principii optimizatoare în relațiile cu mass-media, decizii manageriale adoptate într-un timp scurt, adaptabilitate în relațiile cu partenerii și instituțiile implicate, flexibilitate pentru îmbunătățirea modelului de plan, număr redus de angajați.

Concursul Internațional de Literatură „Cuvinte…” se află într-o fază de tuning. Dezvoltarea proiectului constă și în construirea unui link emoțional atât cu cititorii revistei, cât și cu participanții. Din nefericire, cu toată străduința noastră, nu putem să răspundem la toate mesajele primite pe diverse căi de comunicare (publicația „Cuvinte…” online, e-mail-ul revistei, e-mail-ul concursului, pagina de facebook sau site-ul alocat concursului). Suntem deschiși la schimbările apărute și încercăm să creștem împreună cu proiectul din care facem parte. Am plecat de la o imagine de ansamblu cu dimensiuni reduse și am ajuns în stadiul unei extinderi rapide și nebănuite. Nu ne-am așteptat să ajungem la acest număr de participanți, în acest moment având peste 1000 de e-mail-uri primite pe adresa redacției, dar și pe adresa de e-mail destinată Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…” (concurs@revistacuvinte.ro). Ne-am văzut nevoiți să restartăm proiectul pentru maximizarea succesului identificat și găsirea de noi parteneri care să vă premieze pentru performanțele voastre. Este necesar să menționăm faptul că nu am eliminat niciun participant din concurs, deși documentele sunt amprentate de încălcarea Regulamentului. De asemenea, o parte din textele primite sunt atinse de mici greșeli gramaticale și de sintaxă. Nu am ținut cont nici de aceste aspecte, textele fiind abordate dintr-o perspectivă cuprinsă de o încărcătură emoțională ce depășește valoarea corectitudinii gramaticale. În data de 10 septembrie 2016 a apărut un articol cu privire la modificarea Regulamentului și prelungirea termenului limită – Anunț: Modificare dată limită – 20.09.2016. Acest aspect se datorează volumului mare de cereri primite, dar și numărului crescut de documente ce nu armonizează cu prevederile Regulamentului. Astfel, aveți posibilitatea de a retrimite e-mail-ul, respectând pașii specificați mai jos. Vă mulțumim! Succes!! Echipa Cuvinte… *Greșeli frecvente: documente arhivate (textele, CV-ul literar și fotografia se atașează individual), texte culese în alte fonturi/corpuri (textele trimise vor fi culese în Times New Roman, corp 14, cu diacritice), atașarea fotografiei în cadrul CV-ului literar (fotografia se trimite individual, în format .JPEG), fotografii ce au latura mare de maximum 20 cm (fotografie în format .JPEG, cu latura mare de minimum 20 cm), lipsa adreselor de corespondență (poştă, e-mail, nr. de telefon).

Ceremonia de premiere se va desfășura în două etape: etapa județeană (premierea câștigătorilor premiilor adiționale – Premiul pentru „Cel mai bun redactor” și Premiul pentru „Întreaga Carieră”) și etapa internațională (premierea câștigătorilor premiilor principale – Premiul Special „Cuvinte…” Poezie, Premiul Special „Cuvinte…” Proză scurtă, Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune). Toți participanții din cadrul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…” vor beneficia de o diplomă de participare oferită de Sprint Digital, iar operele de o mare însemnătate artistică și culturală își vor face apariția într-o Antologie Literară în format electronic, realizată de către Editura „Aegyssus” în colaborare cu publicația „Cuvinte…”.

Premiul pentru „Cel mai bun redactor” include: o diplomă de onoare SPRINT DIGITAL, o medalie de bronz marca GRATA (realizată de către designerul de bijuterii de lux CĂTĂLIN GAVRILĂ), o operă de artă unicat semnată DIANA SURGE – unicul artist săpunar din întreaga lume (tablou realizat în săpun organic), o rochie unicat SAHRA Design by Ina-Ela Cherim, un produs marca TUPPERWARE, un voucher PARADISLAND, un pachet de îngrijire dentară profesională oferit de CMI DR. CHERIM EMI-EDA, un tricou inscripționat DELTA LITORAL TRAVEL marca JOYFULL COLORS.

Premiul pentru „Întreaga Carieră” include: o diplomă de onoare SPRINT DIGITAL, o medalie de bronz marca GRATA (realizată de către designerul de bijuterii de lux CĂTĂLIN GAVRILĂ), o operă de artă unicat semnată DIANA SURGE – unicul artist săpunar din întreaga lume (tablou realizat în săpun organic), un produs marca TUPPERWARE, un voucher PARADISLAND, un pachet de îngrijire dentară profesională oferit de CMI DR. CHERIM EMI-EDA, un tricou inscripționat DELTA LITORAL TRAVEL marca JOYFULL COLORS.

Etapa Județeană se va desfășura pe 26 noiembrie 2016, ora 14: 00, în cadrul Universității „Tomis” (Fundația „Gaudeamus”, Adresa: Str. Petru Vulcan, Nr. 100, Constanța, zona Tomis II).

Numele câștigătorilor premiilor principale se vor afișa pe 15 decembrie 2016, ora 18: 00, urmând să beneficieze de o promovare intensă în spațiul media, pe paginile dedicate Concursului Internațional de Literatură, dar și pe site-urile instituțiilor implicate în desfășurarea proiectului. Editura „Aegyssus”, unul dintre partenerii principali, pregătește o serie de surprize câștigătorilor aceastei ediții.

* Amânarea Ceremoniei de Premiere are la bază calendarul campaniilor electorale privind alegerile parlamentare desfășurate în această perioadă. Conducerea instituțiilor ce sprijină Concursul Internațional de Literatură „Cuvinte…” dorește păstrarea autenticității concursului și neimplicarea în controverse ce ar putea să vizeze o posibilă campanie electorală utopică.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat, pentru numeroasele mesaje de încurajare, dar și pentru încrederea de care ați dat dovadă.

Echipa Cuvinte…

www.concurs.revistacuvinte.ro

foto: pixabay.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Reddit